Arno’s GoudenClownsneusprijs

Op 21 september uitgereikt door Stichting miMakkus
Door Arno Huijbers

Mooie dappere collega’s
Veel miMakkers werken op een eilandje. Zonder mogelijkheid tot overleg met collega’s is het soms best een eenzaam beroep. En leg het maar eens uit aan andere collega’s in de zorg die je ogenschijnlijk ‘niets’ zien doen.

Dat jij voor het beroep van miMakker hebt gekozen zegt veel over je nieuwsgierigheid naar andere manieren van omgang, van contact zoeken met mensen met diepe dementie of met meervoudige verstandelijke stoornissen. Het is een dappere keuze van je om voor een beroep te kiezen vol onzekerheden en zonder een strak omlijnd takenpakket. Als het je dan lukt om op onverwachte momenten vanuit improvisatie een glimlach te ontmoeten bij die ander, en soms zelfs even in het oogcontact elkaars ziel te ontmoeten, weet je waarom je voor dit zo onzekere beroep hebt gekozen.

Daar richt zich de kunst van de miMakker op: de glimlach, de lichtheid van het bestaan in de zo mistige wereld van dementie. Om die kwaliteit van jou, van jullie miMakkers te stimuleren, maar ook om de glimlach van andere initiatieven in de zorg te stimuleren heeft Stichting miMakkus op Wereld Alzheimer Dag 21 september 2021 voor een tweede maal Arno’s Gouden-Clownsneusprijs uitgereikt. Om voor de buitenwereld zichtbaar te maken dat ‘de kunst van de glimlach goud is’.
Eerste prijswinnaar dit jaar is team Schrevenhaof van PG afdeling de Egthe van zorgcentrum Zuyderland onder ‘aanvoering’ van miMakker Mief -Antonette Kruijk- en unitmanager Marlou Pluijmaekers. Zij kregen een cheque van € 750 en een symbolische gouden clownsneus.
De 3 overige winnaars: Maaike Ebben met Puur Dans bij dementie: € 500; miMakkus-module voor de Belevenistafel door miMakkers Jeroen Poels, Rob van Soest, Kim Stollman € 250 en poppenspeelster Anke Zwiers van POPcontact met € 150.

Zie voor alle achtergrondinformatie: www.ArnosGoudenClownsneus.com Prijs of geen prijs… iedere glimlach door jou teweeg gebracht is goud! Houd je daaraan vast, ook op de momenten van twijfel.

Groet met een glimlach,
Arno Huibers