Hét miMakkersGilde

Het miMakkersGilde is een beroepsvereniging voor gecertificeerde miMakkers. Dit zijn speciaal opgeleide en jaarlijks getrainde contactclowns voor mensen met dementie en mensen met een verstandelijk beperking. Zij zetten als contact-experts de miMakkusmethode© in als basis voor hun bezoeken aan individuen en groepen.

Wij zijn als beroepsvereniging onafhankelijk en dragen bij aan het optimaal functioneren van de miMakkers.

Het miMakkersGilde onderhoudt goede contacten met Stichting miMakkus waar de leden hun opleiding genoten en hun verplichte nascholing volgen om hun certificaat jaarlijks te upgraden.

Doel van Hét miMakkersgilde

De miMakker gezien, gekend en erkend in Nederland.

Wij als professioneel georganiseerde beroepsvereniging, maken in Nederland helder waar de miMakkers voor staan en wat hen onderscheid van andere vergelijkbare professionals. Deze beroepsvereniging kan benadert worden voor elke communicatie betreffende de inzet, de identiteit en de kwaliteit van de miMakker. Onze leden zijn vindbaar onder 'onze miMakkers' met een eigen profiel,  waar zijzelf hun identiteit en werkgebieden hebben omschreven. Zo is een miMakker individueel herkenbaar en krijgt zij/hij erkenning in het werk. Binnen het besloten gedeelte vind de miMakker informatie die er toe doet voor het vak en werk als ZZP'er en als werknemer in loondienst.

Ontstaan van Hét miMakkersGilde

Vanaf 2019 heeft een aantal miMakkers gewerkt aan een identiteitsdocument van de beroepsvereniging en is het draagvlak gepeild onder de gecertificeerde miMakkers.

In 2020 heeft dit geleid tot het oprichten van de beroepsvereniging: Hét miMakkersGilde. Het bestuur wilde dat de naam van deze beroepsvereniging symbool stond voor het verenigd willen zijn als vakgenoten, verbonden willen zijn met het eeuwen oude beroep als clown met ruimte voor eigen tradities en gebruiken.